General terms and conditions - Madeline De Stoffenmadam
VERZENDING NAAR NEDERLAND EN BELGIË MET POST NL: € 6.5| Onze stoffen worden verkocht per 10 cm.

General terms and conditions

ALGEMENE VOORWAARDEN

 

Onze producten aan de lopende meter worden verkocht per 10cm, tenzij anders vermeld, en zijn zodoende ook geprijsd.

 

 

 1. Verkoper

Madeline De Stoffenmadam (Kantstraat 4 – 2B, 2500 Lier) is eigendom van De Stoffenmadam bvba, gerund door Nancy Moerenhout en heeft haar maatschappelijke zetel te 2547 Lint, Kinderstraat 26A en is ingeschreven in de Kruispuntbank der Ondernemingen (KBO) onder het nummer 0542.605.231. Het BTW nummer is BE 0542.605.231.

Bij het plaatsen van een bestelling, verbindt de klant zich ertoe akkoord te zijn met de algemene voorwaarden. 
 

 1. Prijzen

Al onze prijzen zijn uitgedrukt in euro. De prijzen zijn inclusief BTW maar exclusief verzendingskosten.

De verzendkosten worden toegevoegd bij de afrekening van de bestelling en zijn afhankelijk van het bedrag van de bestelling en het land waarnaar de bestelling wordt verzonden.

Bij een aankoop van minimum 150euro voor orders die verzonden worden binnen België of naar Nederland, geldt gratis verzending. Tijdens promotie acties en soldenperiodes vervalt de gratis verzending.

Voor verzending naar het buitenland geldt het tarief dat wordt opgevraagd op het moment van bestelling.


De website wordt met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld, toch is het mogelijk dat de aangeboden informatie onvolledig is, of materiële fouten bevat, of niet up-to-date is. 
Wanneer U specifieke vragen heeft over bijvoorbeeld maten, kleur, beschikbaarheid, leveringstermijn of leveringswijze, verzoeken wij U vooraf contact op te nemen met ons. 

De stoffenmadam is wat de juistheid of volledigheid van de aangeboden informatie slechts gehouden tot een middelenverbintenis. De stoffenmadam is in geen geval aansprakelijk ingeval van materiële fouten, zet- of drukfouten. 


 1. Bestelling

Na het plaatsen van je bestelling, krijg je een automatisch gegenereerde e-mail met de bevestiging van je bestelling. Mocht een artikel toch niet meer voorradig zijn, dan krijg je daar binnen de twee werkdagen bericht van. Bestellingen kunnen enkel geplaatst worden via de webshop.

 

 1. Betaling

Betalingen dienen altijd in één verrichting te gebeuren. Bij het afrekenen van de bestelling kan je kiezen tussen verschillende betaalmogelijkheden. Goederen worden pas klaargemaakt op het moment dat de betaling geregistreerd werd bij De stoffenmadam. Indien de bestelling niet onmiddellijk betaald wordt is er steeds een risico dat de goederen bij het ontvangen van de betaling niet meer voorradig zijn. Je wordt hiervan via e-mail op de hoogte gebracht.

 

 1. Levering

Na ontvangst van de betaling, wordt het pakje binnen de twee werkdagen verstuurd. Alle pakjes worden verzonden met Bpost, DHL of DPD. Binnen België wordt de leveringstermijn geschat op drie werkdagen, maar dit is niet bindend. Madeline De Stoffenmadam is niet verantwoordelijk voor laattijdige leveringen die het gevolg zijn van stakingen, onverwachte sluitingsdagen of drukke periodes (bvb. Kerstmis) bij de transporteurs. Geen enkele vertraging in de levering kan aanleiding geven tot verbreking van de aankoop of de betaling van een schadevergoeding ten voordele van de koper, behoudens in geval van opzettelijke vertraging veroorzaakt door de verkoper. Een foutief doorgegeven leveringsadres is de verantwoordelijkheid van de koper en geeft aanleiding tot extra kosten ten laste van de koper.

 

 1. Eigendomsvoorbehoud

De geleverde artikelen blijven tot op het moment van gehele betaling door de klant, de exclusieve eigendom van De stoffenmadam. 
Het risico wegens verlies of beschadiging gaat evenwel over op de klant vanaf de overdracht aan de transporteur.

 

 1. Herroepingsrecht

 

WEBSHOP ORDERS

 

Je hebt het recht af te zien van de verkoopsovereenkomst en/of de geleverde artikels te retourneren zonder betaling van boete of opgave van motief en dit binnen 14 kalenderdagen na de levering van de producten. Wil je van dit recht gebruik maken, dan moet je de goederen in originele staat en verpakking, op eigen risico en kosten terugsturen naar Madeline De Stoffenmadam, Kantstraat 4, 2500 Lier, België.

Het retourneren van meterwaren is slechts mogelijk vanaf een minimum lengte van 50cm. Goederen die specifiek voor de koper ontworpen zijn, worden niet teruggenomen.

Worden niet teruggenomen:

 • Artikels die reeds gewassen zijn
 • Artikels die gebruikt of onvolledig zijn
 • Artikels waarvan de verpakking reeds geopend werd
 • Meterwaren minder dan 50 cm lengte
 • Artikels specifiekk voor de klant gemaakt of besteld.

 

 

 

Het aankoopbedrag wordt teruggestort zodra we de artikelen in ons bezit hebben.

 

FYSIEKE WORKSHOPS

 

Je inschrijving is pas defintief na betaling van de workshop.

Indien je jouw inschrijving wil annuleren gelden de volgende voorwaarden:

 

 • Krijgen we jouw plaats tijdig weer ingevuld?
  • Je hebt van ons nog geen cursus materiaal en/of toegang tot de online academy ontvangen? Dan wordt jouw inschrijvingsgeld volledig terugbetaald.
  • Je hebt van ons reeds cursusmateriaal en/of toegang tot de online academy ontvangen? Dan krijg je 70% van je inschrijvingsgeld terugbetaald – tenzij je beslist om door te schuiven naar een volgende (zelfde) workshop op cursus. In dat geval schuiven we je door naar een latere datum.

 

 • Krijgen we jouw plaats niet tijdig weer ingevuld of bij afwezigheid?
  • Jouw inschrijvingsgeld wordt in dat geval niet terugbetaald, maar je ontvangt van ons wel al het cursusmateriaal om zodoende thuis aan de slag te gaan.

 

De stoffenmadam behoudt zich ten allen tijde het recht een workshop/cursus/event te annuleren of verplaatsen wegens ziekte, overmacht of onvoldoende inschrijvingen. In dat geval wordt het inschrijvingsgeld meteen volledig terugbetaald.

 

ONLINE WORKSHOPS EN DIGITALE PRODUCTEN

De aankoop van digitale producten die je meteen hebt ontvangen kunnen niet terugbetaald worden. Bij online workshops krijg je meteen toegang tot alle content, bij de aankoop van pdf-patronen ontvang je die meteen in jouw mailbox.

Een terugbetaling van online workshops en digitale producten is niet mogelijk.

 

 

 1. Klachten

Klachten in verband met zichtbare beschadiging of kwalitatieve tekortkoming van een artikel moeten binnen de acht dagen na levering schriftelijk worden gemeld. 

 1. Waarborg

Onze waarborg beperkt zich tot de waarborg voor verborgen gebreken en de waarborg ingeval van consumentenkoop, beiden voorzien in het Burgerlijk Wetboek. Wij staan enkel in voor schade die het gevolg is van opzet of grove fout. Wij zijn niet aansprakelijk voor algemene of bijzondere onrechtstreekse schade, van welke aard ook, door de koper geleden.

 

 1. Risico van verzending

Wij zijn niet aansprakelijk voor verlies, diefstal of beschadiging tijdens verzending via de transporteurs. Alle producten worden met de grootste zorg verpakt zodat het risico op beschadiging zo miniem mogelijk is.

 

 1. Persoonsgegevens

Door het plaatsen van een bestelling, ga je akkoord met het gebruik van je persoonsgegevens voor het beheer van de bestelling, leveringen en facturen, marketing en reclame. De verwerking voor marketingdoeleinden gebeurt enkel indien je hiertoe uitdrukkelijk akkoord ging. De gegevens worden niet overgemaakt aan derden. Je hebt steeds het recht op inzage en verbetering. Je hebt te allen tijde het recht om je te verzetten tegen de verwerking voor direct marketing doeleinden.

 

 1. Toepasselijk recht

Alle overeenkomsten afgesloten met de verkoper worden beheerst door het Belgische recht. De rechtbank van Antwerpen is exclusief bevoegd.

 

 1. Het gebruik van beelden uit de webshop

Delen van foto's uit de webshop is enkel toegestaan, mits naamsvermelding (Madeline De Stoffenmadam) én toevoegen van een duidelijke link naar www.destoffenmadam.be

Madeline De Stoffenmadam, Nancy Moerenhout behoudt zich het recht voor, te allen tijde en zonder verwittiging, de voorwaarden te wijzigen.

 

By using our website, you agree to the usage of cookies to help us make this website better. Hide this message More on cookies »